Budapest School Klub Tanároknak

Egy közösség, ahol tapasztalataidat megoszthatod hasonló gondolkozású emberekkel

Inspiráló módszerek

amelyek képesek elindítani egy újfajta oktatásszemlélet útján

Praktikus tudás

hogy hogyan alkalmazd a gyakorlatban a hallottakat

Újfajta megközelítés

és eszközök, amelyekkel a tanulás folyamatát segíteni tudod

Nézd meg a tavaszi klubunkat 3 percben

 

Klub a modern tanárszerepről

“Szeretnék gyerek lenni ebben az iskolában" - mondják sokszor felnőttek a Budapest Schoolban.

Most tanárokat és tanári szerepre vágyókat hívunk tanulási élményre. Hogyan lehetsz modern tanár? Milyen iskola segíti legjobban ma a gyerekek tanulását? Mit jelent a szemléletváltás a hagyományos oktatási rendszerhez képest? Új tanári szerep: mentor versus vezető. Miként lehet támogatni az együttműködés kultúráját az iskola falain belül? Hogyan lehet a projektmódszertant és a képességfejlesztést egyensúlyban tartani?
Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a Tanárok Klubjában.

Jelenlegi oktatási rendszerünkben komoly probléma, hogy az iskola és az “élet” / munka világa között egy szinte áthatolhatatlan fal húzodik.

Tanárokból lehet multis, de csak egyszer. Utána nem jönnek vissza. Üzleti életben dolgozók ritkán mennek iskolákba, pedig a tanulásról, emberek vezetéséről az üzleti életben elég sokat tudnak. A Budapest School azzal a céllal indítja programját, hogy ezt a falat lebontsuk. Tanárok és nem tanárok együtt és egymástól tudjanak tanulni arról, hogyan tudunk gyerekeket és felnőtteket ma segíteni, hogy hatékonyabb tanulók lehessenek.Tanárok Klubja a Facebook-on

Útjára indítunk egy publikus Facebook csoportot. Várunk mindenkit, akit érdekel az oktatás, a tanulás új formája. Beszélgessünk, osszuk meg a tapasztalatokat, tanuljunk egymástól és ismerjétek meg jobban a Budapest School-ban folyó munkát, nektek szóló programjainkat.

Hogyan tanítják a gyerekek önmagukat?

Idén októberben Sugata Mitra-tól tanulhattunk, korunk egyik legnevesebb tanulási környezet innovátorától, a tudományosan megalapozott SOLE (Önszervező Tanulási Körök) megalkotójától.

Olvass a látogatásról

"Szükség van motiválásra? A tudás megszerzésének lehetőségén kívül mennyiben kell irányítani a tanulási folyamatot? Szülőként és tanuló tanárként a négy év alatt pont ezekhez a kérdésekhez jutottam el és végül arra jutottam, hogy megadok minden feltételt, hogy az erősségeiben támogassam a gyermekemet. Mára tök jól rajzol digitális táblával, saját magát motiválja és 13 évesen mondta ki, hogy ő olvasgatott és eldöntötte, hogy karaktertervező lesz. Alig várom a következő találkozót!"

Anna
Klub résztvevő

"Köszönet az ötletért, a szervezésért, nagyon különleges és pozitív élmény veletek lenni."

István
Klub résztvevő

"Azt élveztem leginkább, amikor tényleg tanultam, vagy alkottam valamit, úgy értem a folyamatot magát is, nem csak, hogy eredménye lett a munkálkodásomnak. A leginkább a foglalkozás megszervezése, a csapatban gondolkodás, együttműködés, ebben az egyéni vállalásom teljesítése is élmény volt: az órarészlet kidolgozása, az egészbe illesztése. Kreatívnak, kompetensnek, szabadnak, de fegyelmezettnek és "összeillőnek" is éltem meg magam.Élveztem a társaim támogatását, ill. érzékeltem, hogy őket is inspirálja az én támogatásom, aktivitásom. A 20 órás egyéni tanulási célom teljesítésére is büszke vagyok. Azóta is haladok vele tovább, új távlatok nyíltak ezzel előttem. Mindezeken túl a szülői értekezlet demó volt számomra a legizgalmasabb."

Gabi
Klub résztvevő

"Nagyon szuper volt, kezdő tanárként nagyon sok bizonytalanságomat eloszlatta a képzés és rengeteget profitáltam az új szakmai-baráti kapcsolatokból."

Réka
Klub résztvevő, pályakezdő
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.